Nieuws

ThuisNieuwsPeter van Oosterhout (69) overleden

Peter van Oosterhout (69) overleden

Door Marcel Koolen

BAKEL – Zaterdagmiddag 16 april 2016 is Peter van Oosterhout in het hospice in Bakel, waar hij sinds 24 maart verbleef, overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Peter van Oosterhout was een graag geziene gast in Deurne. Hij was zeventien jaar hoffotograaf van De Peelstrekels en werd in 1990 uitgeroepen tot Strekel van het Jaar. In datzelfde jaar werd hij door De Hosbengels onderscheiden met de titel Ere-Hosbengel.

Peter heeft ook een aantal jaren meegewerkt aan carnavalskrant De Peelstrekel. Niet vreemd wanneer je weet dat Peter een grafisch verleden  heeft – hij werkte o.a. bij drukkerij Keijzers in Deurne – en zelfs een eigen drukkerij heeft gehad. Tot aan zijn pensionering heeft hij gewerkt bij het Weekblad voor Deurne op de advertentieafdeling.

Peter, geboren in de Zeilberg, was ook de drijvende kracht achter de Deurnese Badminton Club, waarvan hij voorzitter, secretaris en penningmeester is geweest. In 2012, de DBC was al ter ziele, organiseerde hij een reünie.

Peter was een aimabel persoon waarmee het goed samenwerken was. Dat heb ik van dichtbij mee mogen maken bij carnavalskrant De Peelstrekel én het Weekblad voor Deurne. Hij genoot van het leven en wist er de geneugten van te smaken.

Toen ik donderdag 7 april bij hem op bezoek was in het hospice was hij, ondanks zijn naderende einde en het fysieke ongemak, niet negatief gestemd. “Het kan binnen een of een paar weken gedaan zijn”, zo vertelde hij me: “Maar, zolang ik die ondeugende twinkeling  in mijn ogen heb ben ik er nog. Als die verdwijnt is het over.”

Anderhalve week later verdween die ondeugende twinkeling voorgoed.

Peter van Oosterhout is 69 jaar geworden.

Namens De Peelstrekels wens ik de familie en vele vrienden van Peter sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Publicatiedatum: 20-04-2016

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet