Nieuws

ThuisNieuwsWim van de Munckhof (82) overleden

Wim van de Munckhof (82) overleden

Afgelopen zaterdag 5 maart overleed Wim van de Munckhof, bij ons beter bekend als “Wim van de Potdeksel”. In 1970 kreeg Wim een tip van Tijn Swinkels (toenmalig directeur van Bavaria) dat er een pand te huur stond in Deurne. Wim schijnt gevraagd te hebben waar Deurne ergens lag. Blijkbaar heeft hij het toen toch op de kaart kunnen vinden, want niet veel later verhuisde hij naar Deurne en werd succesvol de uitbater van de Potdeksel.

Wij als Peelstrekels zijn altijd welkom in de Potdeksel en we gaan er ook graag naar toe. Als dank voor een jarenlange goede samenwerking werd Wim in 2010 door de Peelstrekels benoemd tot Strekel van het jaar. Een jaar later werd er in de carnavalskrant nog eens teruggekeken op deze benoeming en zijn verhuizing destijds naar Deurne. Een citaat uit de krant. Begin jaren 70 gold Wim als zeer modern in Deurne. Zo had hij de beschikking over een tegelvloer in het café en ook over een ijsblokjesmachine, wat de Deurnenaren de uitspraak ontlokte: “Niet alleen keien op de vloer, maar ook keien in d’n drank.”

We verliezen een markante horecaman in Deurne. We verliezen een carnavalsvriend en een vriend van de Peelstrekels. Wij wensen Marjo veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet